Zadelmakerij

Na ervaring van 40 jaar in het vak te zitten beschikken wij over een eigen zadelmakerij waar bijna alles van het zadel gecorrigeerd of gerepareerd kan worden. Of dat Uw stoten van het zadel nu versleten zijn of voorboom gebroken is maakt voor ons in de meeste gevallen niets uit. Wij proberen de meeste zadelreparaties binnen 48 uur klaar te hebben. Wilt U hier zeker van zijn neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij Uw reparatie werkzaamheden in kunnen plannen. Natuurlijk kunt U bij ons ook terecht voor al het overige lederwerk wat gerepareerd zou moeten worden.

Tarieven reparaties

Alle reparaties buiten de onderstaande genoemde zadelreparaties om gaan in overleg met ons en zullen te allen tijde eerst beoordeeld moeten worden voordat wij een bedrag kunnen noemen. U kunt bij ons onder andere terecht voor tuigreparaties, dekenreparaties, hoofdstelreparaties, teugelreparaties, halsterreparaties en meer…

Tarieven zadelreparaties

  • Corrigeren van de vulling mits er geen andere werkzaamheden aan te pas komen.
    In dit geval wordt het kussen aan de voorzijde van het zadel losgemaakt: vanaf € 65,00
  • Zadel geheel opnieuw vullen.
    In dit geval wordt het volledige kussen onder het zadel heen gehaald: vanaf € 225,-
  • Singelstoten vervangen lang: vanaf € 30,- per stuk
  • Singelstoten vervangen lang aan voorboom: vanaf € 35,- per stuk
  • Singelstoten vervangen kort: vanaf € 25,- per stuk
  • Alle overige zadelreparaties gaan in overleg met ons


Vulling

Onze zadels worden opgevuld met 100% schapenwol. Dit zorgt voor een uiterst goede schokdemping waardoor de rug van het paard niet overbelast wordt.
Overigens zal de vullling van het zadel altijd na gebruik weer gaan inzakken. Hierdoor is het ook belangrijk om het zadel bij intensief gebruik ééns per anderhalf jaar te laten controleren.

Singelstoten

Wij gebruiken alleen goede kwaliteit leder voor het vervangen van de singelstoten. Import kwaliteit is bij ons niet mogelijk. De singelstoten worden met de hand er weer terug opgenaaid, waardoor dit vele malen sterker is als machinaal.