Zadelmakerij

Na ervaring van 40 jaar in het vak te zitten beschikken wij over een eigen zadelmakerij waar bijna alles van het zadel gecorrigeerd of gerepareerd kan worden. Wij proberen de meeste zadelreparaties binnen 48 uur klaar te hebben. Wilt U hier zeker van zijn neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij Uw reparatie werkzaamheden in kunnen plannen. Natuurlijk kunt U bij ons ook terecht voor al het overige lederwerk wat gerepareerd zou moeten worden.

Gereedschap zadelmakerij

Tarieven reparaties

Alle reparaties buiten de onderstaande genoemde zadelreparaties om gaan in overleg met ons en zullen te allen tijde eerst beoordeeld moeten worden voordat wij een bedrag kunnen noemen. U kunt bij ons onder andere terecht voor tuigreparaties, dekenreparaties, hoofdstelreparaties, teugelreparaties, halsterreparaties en meer…

Tarieven zadelreparaties

  • Corrigeren van de vulling mits er geen andere werkzaamheden aan te pas komen.
    In dit geval wordt het kussen aan de voorzijde van het zadel losgemaakt: vanaf € 65,00
  • Zadel geheel opnieuw vullen.
    In dit geval wordt het volledige kussen onder het zadel heen gehaald: vanaf € 250,-
  • Lange singelstoten vervangen: vanaf € 35,- per stuk
  • Singelstoten vervangen lang met bevestiging aan de voorboom: vanaf € 37,50 per stuk
  • Korte singelstoten vervangen: vanaf € 30,- per stuk
  • Alle overige zadelreparaties gaan in overleg met ons
Opvullen rijzadel

Vulling

Onze zadels worden opgevuld met zachte vulling. Dit zorgt voor een uiterst goede schokdemping waardoor de rug van het paard niet overbelast wordt.
Overigens zal de vullling van het zadel altijd na gebruik weer gaan inzakken. Hierdoor is het ook belangrijk om het zadel bij intensief gebruik ééns per anderhalf jaar te laten controleren.

Vulling rijzadels

Singelstoten

Wij gebruiken alleen goede kwaliteit leder voor het vervangen van de singelstoten. Import kwaliteit is bij ons niet mogelijk. De singelstoten worden met de hand er weer terug opgenaaid, waardoor dit vele malen sterker is als machinaal.

Singelstoten